Het zijn net beeldverhalen!

Deze zomer is in de Timmertoren van het Ikonenmuseum Kampen een tentoonstelling over vita-ikonen te zien.

De vita-ikoon neemt een bijzondere plaats in binnen de collectie van het museum. Op een vita-ikoon wordt het leven van een bepaalde heilige verteld door de ‘hoofdpersoon’ centraal in de ikoon te plaatsen, met daar omheen kleinere afbeeldingen waarop gebeurtenissen uit zijn of haar leven worden uitgebeeld.

Naast de vita-ikonen uit de eigen collectie laten in deze tentoonstelling striptekenaars hun persoonlijke visie op een eigentijds ikoon zien, iemand waar ze bewondering voor koesteren of ‘gewoon maar’ een eigen (strip) held. We hopen zo een mooie cross-over te kunnen maken van eeuwenoude ikonen en nog oudere heiligen en hedendaagse kunst en iconische figuren.

Tijdens de tentoonstelling zijn de werken van o.a. Paul Geerts, Wilma van den Bosch, Piet Voordes, Eric de Rop, Herman Roozen en diverse andere tekenaars te zien.

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Kamper Stripspektakel. Het 20e Kamper stripspektakel zal plaats vinden op zaterdag 18 augustus 2018, van 10 – 17 uur.

Lees meer: http://www.kamper-stripspektakel.nl/