Hanzedagen deelnemerDe Hanzedagen zijn een uniek evenement voor Kampen, en bijzonder voor Nederland. De laatste keer dat de Hanzedagen in Nederland gevierd werden was 17 jaar geleden in Zwolle. Wij omarmen dit evenement met open armen en hebben ook in ons Ikonenmuseum het één en ander georganiseerd. Met gratis toegang voor iedereen, ruimere openingstijden én optredens door Fortuna en Kavóca belooft het een druk weekend te worden.

Gratis toegang op vertoon van de Hanzevoucher

Op vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni is het museum en de expositie ‘Hanzeheiligen’ gratis te bezoeken op vertoon van de Hanzevoucher. De Hanzevouchers zijn te vinden op verschillende punten in het centrum van Kampen, en natuurlijk ook in ons museum. Nog geen voucher? Dat is geen probleem! Ook op vrijdag en zaterdag zijn de vouchers nog in ons museum te krijg. Bezoekers met een museumjaarkaart hebben ook gratis toegang tot het museum.

Optredens Fortuna en Kavóca

Tijdens de Hanzedagen krijgen we bezoek van een tweetal koren. Op vrijdagmiddag om 13.00 en zaterdagmiddag om 14.00 komt het Youth Vocal Ensemble Fortuna een optreden geven. Dit koor bestaat uit vier dames en is speciaal uit Riga (Letland) gekomen. Op vrijdagavond om 18.00 komt het Kamper Vocaal Ensemble Kavóca voor u zingen. Kavóca is een kamerkoor van rond de 30 zangers, met zorg opgebouwd uit de particuliere zanglespraktijk van Luthine Postuma. U bent vrij om te komen kijken en luisteren.

Op Youtube kunt u luisteren naar het nummer ‘Mēnessnakts‘ door Fortuna, en het nummer ‘Love Divine‘ door Kavóca, om alvast in de stemming te komen.

Vrijdag en zaterdag tot 20.00 geopend

Vanwege de Hanzedagen is ons museum op vrijdag en zaterdag langer geopend dan normaal. U bent bij ons van 10.00 tot maar liefst 20.00 in de avond welkom om te komen kijken naar onze collectie en de expositie ‘Hanzeheiligen’. Op zondag houden wij onze eigen openingstijden aan en zijn wij helaas gesloten.

Wij hopen u te mogen verwelkomen in ons prachtige museum tijdens deze bijzondere dagen in Kampen!