De Sint Maartenoptocht in de Kamper binnenstad start op 11 november in het Ikonenmuseum. Want op dit moment is de heilige Sint Martinus daar in de tentoonstelling Hanzeheiligen te zien. Het museum gaat ’s avonds speciaal open zodat de de kinderen in het museum Sint Maarten kunnen zien en waar hij voor staat. Hier kunnen we ook met z’n alleen liedjes oefenen. Na een gezamenlijk begin bij het Ikonenmuseum kan iedereen zelf de route gaan lopen langs de Burgwal en de Vloeddijk.

Workshop Lampion Maken

Wie meeloopt in deze optocht kan ’s middag een lampion maken in het Ikonenmuseum. Er wordt geknipt, geplakt en gevouwen, er wordt gewerkt met karton, gekleurd papier en ijzerdraad. Tijdens de workshop wordt verteld over St. Maarten. Over wie hij was en waarom kinderen met lampions langs de huizen gaan. Afbeeldingen van St. Maarten in het Ikonenmuseum worden bekeken. Loop je mee in een andere Sint Maartenoptocht? Geen probleem, ook dan mag je een lampion komen maken in het Ikonenmuseum. De workshop wordt begeleidt door Carin Koopman van cultuurZIEN.

Het maken van een lampion kost € 2, –. Vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen kinderen vanaf 6 tot 12 jaar aan de slag in het museum.

1053372_874814022559300_3905919987426861005_o (1)